Home

Wat voor zin heeft het om één familie te helpen terwijl de wereld in brand staat?

Stel het is je eigen gezin. Dan is nood in jouw gezin de hele wereld. Family2Family helpt die gezinnen helpen hun wereld te verbeteren: één gezin tegelijk.

Het idee

Eén familie investeert een week tijd en een eenmalig bedrag in een gezin in nood. Die week wordt het keerpunt voor gezinnen in nood.

Goed voor iedereen

Family2Family brengt families bij elkaar. Families in goede doen, helpen families die leven onder de armoedegrens, dus onder of op het bestaansminimum. Een eenmalige investering helpt het gezin in nood om een beter leven op te bouwen en eigen inkomen te verwerven. Als het inkomen groeit, wordt het leven voor families in nood stap overzichtelijker.

Voorbeelden

Gezinnen in armoede leren dat zij met een beetje hulp hun eigen leven kunnen verbeteren. Zo kon een gezin met een eenmalige investering een aardbeienveldje aanleggen. De opbrengst van het aarbeienveld verhoogde hun maaninkomen met een bedrag van €50,-. Een ander gezin bouwde een stal waar zij biggen kweekten. Hun inkomen verhoogde van €100,- naar €180,- per maand!