Familie Godé – Oekraïne

Familie Godé woont in een dorp en heeft daar een oud huis met een stuk grond. Beide ouders werken in tuinen van anderen en verdienen daar in totaal circa 100 Euro per maand mee. Een gezin met twee kinderen heeft minimaal 200,- Euro per maand nodig.

De familie Godé heeft genoeg ruimte voor een aardbeienveld. Een aardbeienveld levert van april tot september aardbeien en levert een bedrag van gemiddeld 50,- Euro per maand op. De kosten voor een pomp, het plastic, het bewateringssysteem en het freesen van de grond bedragen 500,- Euro. De volgende dag al is de pomp er en wordt de grond gefreesd. Aan het einde van de week steken we samen de stekjes in de grond.

Het inkomen van de familie komt met de aardbeienopbrenst op 150,- Euro per maand. Dat is nog niet voldoende. Over een jaar kijken we of we nog meer kunnen doen. Dat zal ook afhankelijk zijn van hoe de familie met deze investering om is gegaan. Een extra actie kan het inkomen optrekken tot wat dit gezin minimum nodig heeft.

Na een week werk is er een aardbeienveld en hebben we in het huis een nieuw bed, een nieuwe tafel en leuke meubels geplaatst.

oekraine.gode.family3

Oekraine.gode.land